SKO-UT?

SKO-UT?
Jag gillar att gå rak på sak. Vi är inte en sko-outlet. Förklaringen bottnar i begreppet “scouta”, synonymt till “hålla utkik efter talanger, framtidslöften” Vi uttalas som scouterna. Det som kommer innanför våra dörrar är, som man säger, noggrant scoutade samt att vi är talangerna som ni håller utkik efter… Och ja, vi är alltid redo! Lottie Ågren heter jag och jag arbetar som inredare och inredningsstylist på mitt egna bolag Skout som företrädesvis drivs av mig och min partner Alexander Johansson.

Gammalt till nytt
Det var i våras som en av vännerna nämnde att Vaxholms erkända leksaksbutik ska resa på sig efter 12 års säte på Rådhusgatan… Wow och ja.. Vår verksamhet har haft växtvärk under en period och skulle vilja expandera i en riktig “all in-anda”!  Det kändes så naturligt när vi i juni började konka in 300 år gamla grejer som nästan inredde sig själva! Gammalt till nytt i flera bemärkelser kan man säga.

Det sägs att den första delen av butiken är Vaxholms äldsta verksamhetslokal. Dess gemytliga golv har gett sig hän till många lokala näringsidkare under åren och etapperna, som lokalen är uppbyggd i, vittnar om dess successiva tillbyggnad. Efter att ha varit bland annat cykelverkstad, blomsterbutik och Lena Linderholms affär är det tidiga “blå huset” nu en inredningsbutik med allt från antikviteter till nya trendiga ting. Utöver butiken så stylar vi bostäder och gör egendesignade möbler. Skout är uppbyggt på hållbarhet, kunskap & gedigenhet. Vi jobbar mest och helst lokalt. Hos oss finns det välståndsskapande kraft gentemot Vaxholm.

Släng inte bara saker! Lokalt har vi också vår verkstad- belägen på Tynningö.  Här gör vi vår egna möbler på beställning, målar och restaurerar. Vi återbrukar olika material och detaljer som många slänger och inte ser något värde i. Trä, till exempel,  är ett fantastiskt material. Det är vackert, återvinningsbart, slitstarkt & förnybart. Jag och Alex designar och konstruerar mycket runt just detta.

Min färdighet och passion för skrivandet växte i mina år i mediebranschen. Jag skriver för lokaltidningen Waxholms Lotsen och kommer därmed posta dessa artiklar även här. Välkomna att följa med på en inredningsresa över tidsepokerna på en av Sveriges vackraste platser- Stockholms skärgård. Att inspireras är otroligt & att få inspirera är oöverträffligt! Detta är mitt enda syfte och jag är ärad för uppgiften.

Foto:Kristina Petrošiutė  Skribent: Lottie Ågren

Etiketter: waxholms lotsen

Kommentera gärna: